Inclusie

"Akindo ‘N-Out":

Akindo startte in 2015 met het pilootproject “Akindo ’n-Out” waar jongeren (+15) uit maatschappelijk kwetsbare milieus kunnen deelnemen als vrijwilliger/ervaringsdeskundige binnen de vakantiewerking.

Tijdens de vakantiekampen bieden zij (met de nodige ondersteuning) hulp bij het bereiden van maaltijden, het onderhouden van het vakantiehuis, verzorgen van de dieren in de kinderboerderij of worden ze opgeleid om door te stromen tot hulpanimator of volwaardige animator.

Deze vorm van nuttige vrijetijdsbesteding geeft hen ruimte om zichzelf, hun interesses en talenten te ontwikkelen in een (stress)vrije en onbevooroordeelde omgeving. Ze leren op een ontspannen manier wat het betekent om verantwoordelijkheid op te nemen en zich sociaal te engageren.

“Work hard, chill hard”

In 2017 werd in opvolging van het pilootproject “Akindo’n-out” het nieuwe project “Work hard, Chill hard” uitgewerkt en goedgekeurd. Dit project richt zich op jongeren uit deeltijdse leersystemen vanaf 15 jaar en zal deze jongeren ruimte bieden om zich te ontwikkelen tijdens werkprojecten die ten dienste staan van Akindo-vakantiekampen. Bovendien zet het project in op het belang van een evenwichtige verdeling tussen werk en vrije tijd, door o.a. het vrijetijdsaanbod in kaart te brengen.  85 jongeren hebben al met het project “Work hard, Chill hard” deelgenomen in 2018. Het project is een samenwerking tussen Akindo vzw, vzw Vakantiehuis Akindo, PROFO vzw, Toerisme Lommel en Center Parcs. Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van “Iedereen verdient Vakantie en “Foundation Group PVCP”.

“Inclusie project"

Tijdens vakanties en doorheen het jaar kunnen jongeren en/of volwassenen uit maatschappelijk kwetsbare milieus ook vrijwilligerswerk doen op maat met de nodige ondersteuning van Akindo of een externe begeleider. Dit kunnen jongeren zijn die gemeenschapsdienst moeten uitvoeren, die op school even niet kunnen functioneren, die de taal niet machtig zijn of even nood hebben aan een totaal andere omgeving waar ze de nodige ruimte en ondersteuning krijgen. Een aanvraag en de opvolging gebeurt door een verwijzende instantie en wordt duidelijk omkaderd (verwachtingen, bepaalde duur, contract,...).

Interesse voor één van de hier bovenstaande projecten? stuur gerust een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.