Kindervakanties

 

Al sinds 1966 organiseert vzw Akindo vakanties voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen.
Vakantie is tenslotte een recht voor iedereen!!

In december, juli en augustus organiseren wij een reeks vakanties van telkens zeven dagen (uitz. kerstkamp) voor een 40-tal kinderen per periode. De begeleiding gebeurt door een groep van enthousiaste vrijwilligers tussen 16 en 31 jaar.

Gedurende de vakanties kunnen wij rekenen op een team van vrijwilligers wat betreft het bereiden van de maaltijden, alsook het onderhoud van het vakantiehuis en het Akindodomein.

Deze kindervakanties zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

 

DE ZOMERVAKANTIE 2018 IS ALS VOLGT GEPLAND:

 

Kinderkampen (4-12 jaar):

Periode 1            maandag 2 juli – maandag 9 juli

Periode 2            maandag 9 juli – maandag 16 juli

Periode 3            maandag 16 juli – maandag 23 juli: reeds wachtlijst voor kinderen met Limburgs domicilieadres

Periode 6  donderdag 2 augustus – donderdag 9 augustus

Periode 7            donderdag 9 augustus – donderdag 16 augustus

Periode 8            donderdag 16 augustus – donderdag 23 augustus

 

Kostprijs

- 91 euro (alles inbegrepen) voor de zomerkampen

 

Hoe inschrijven?

Er kan enkel DIGITAAL ingeschreven worden via een begeleidende dienst of voorziening. De dienst die kinderen/jongeren inschrijft, is tevens verantwoordelijk voor de betaling.

Verwijzers kunnen inschrijven op de infodag van 8 maart 2018 of via deze link http://inschrijven.akindo.be/ vanaf 12 maart 2018, 9u. Een email met inschrijving in bijlage geldt niet meer, aangezien vanaf dit jaar alles digitaal verloopt.

 

Wanneer inschrijven?

Voor kindervakanties in de zomer (2018) kan u op donderdag 8 maart 2018 op de infodag of vanaf maandag 12 maart om 9 uur inschrijven

 

Wat gebeurt er na de inschrijving?

Vóór 31 maart ontvangt u al dan niet de bevestiging van de deelname aan het kamp. Indien het kamp volzet is, komen de deelnemers op de reservelijst staan.

Na de bevestiging sturen wij u de inventarislijst, de aanmeldingsfiche en de factuur. Na de betaling is uw inschrijving definitief.

 

BELANGRIJK:

- Een deelnemer vervangen door een andere deelnemer uit dezelfde provincie kan probleemloos gebeuren, mits tijdige verwittiging.

- Een deelnemer annuleren kan tot 2 weken voor de vakantieperiode met terugbetaling van de inschrijvingskosten. Na deze datum kunnen geen terugbetalingen meer gebeuren tenzij met geldig doktersbriefje.

We zien ons genoodzaakt om deze wijzigingen strikt toe te passen gezien de lange wachtlijst en de vele afmeldingen van kinderen op het laatste moment. Wij vragen hiervoor begrip.

 

KLEDING:

- wij vragen met aandrang om de kleding van de kinderen te tekenen met hun achternaam en initialen van de voornaam.

- wij zijn niet verantwoordelijk voor verloren kleding.

- handdoeken, washandjes en sokken zijn beschikbaar in Akindo en hoeven niet meegebracht worden.


FOTO’S

Elke vakantie worden er foto’s gemaakt van de kinderen, jongeren en gezinnen. Laat ons weten of deze gebruikt mogen worden voor de website of voor publicatie.


WEETJES

- Akindo organiseert geen vervoer voor de vakantiegasten. Deelnemers kunnen wel afgehaald worden aan het station. Bij vervoersproblemen, proberen we samen naar een oplossing te zoeken (carpoolen met andere kinderen/animatoren uit dezelfde regio), tussenkomst vervoer,…Geef op tijd een seintje.

- Er zijn geen uitzonderingen mogelijk op de leeftijdsgrens bij de kinderen en jongeren. Indien een kind/jongere een andere mentale leeftijd heeft laat u ons dat weten, zo kunnen we daarmee rekening houden bij het indelen van de groepen.

- Een kind of jongere kan maar eenmaal deelnemen aan een kamp tijdens de zomer.

- Er kunnen maximum 5 kinderen per afdeling van eenzelfde instantie kunnen ingeschreven worden per kamp.

- Indien er deelnemers zijn die in alle eerlijkheid de kampprijs niet kunnen betalen, kunnen jullie contact opnemen met Akindo. Samen zoeken we naar een oplossing voor dergelijk problemen.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan kan u elke werkdag tussen 9 en 12u terecht op ons correspondentieadres:


Akindo vzw

Werkplaatsen 65, 3920 Lommel

011/54.48.87

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.